Μακράκης: “Θέλω να δω και πάλι το “Ηράκλειο” ψηλά”

Ο Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2 για την επιστροφή του στο “Ηράκλειο”, τον στόχο της ομάδας, τον Εργοτέλη αλλά και το Πανευρωπαϊκό Νέων της Κρήτης.

Μετά από οκτώ χρόνια αποχώρησε από τον πάγκο του Εργοτέλη επιστρέφοντας μετά από 10 χρόνια στο “Ηράκλειο”.

Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την επιστροφή του στο “Ηράκλειο”, τον στόχο της ομάδας, τον Εργοτέλη αλλά και το Πανευρωπαϊκό Νέων της Κρήτης”.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Μακράκης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την επιστροφή του στο “Ηράκλειο”

«Eπέστρεψα στο “Ηράκλειο” μετά από δέκα χρόνια. Η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία και τρόπο σκέψης. Η ομάδα θέλει να ανανεωθεί και τα επόμενα χρόνια να στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Θα έχουμε και έμπειρους παίκτες και θα δημιουργηθεί ένα καλό μάγμα. Είμαστε στην αρχή αλλά υπάρχει καλή διάθεση από όλους και μία νέα φιλόδοξη διοίκηση”.

Για τις πρώτες του σκέψεις επιστρέφοντας στην ομάδα

“Είμαι χαρούμενος που ήρθα ξανά στο “Ηράκλειο”. Με ξέρουν και τα… ντουβάρια στην ομάδα. Η ομάδα μου έδωσε κίνητρο. Μου έδωσε τα ηνία πριν από χρόνια να την κοουτσάρω σε υψηλό επίπεδο Α1. Ο τρόπος που με προσέγγισε ήταν σωστός. Με πίστεψαν. Τους ευχαριστώ. Τους υποσχέθηκα οτι θα τα δώσω όλα και πάνω από τις δυνάμεις μου όπως κάνω πάντα. Χρειάζεται δουλειά. Με καλή διάθεση και κοινό όραμα όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω λιθαράκι λιθάρακι να δώσουμε ζωντάνια ξανά στην ομάδα. Θέλω να δω και πάλι το “Ηράκλειο” ψηλά”.

Για τον στόχο του “Ηράκλειο”

“Είναι ένα βαρύ όνομα.  Το μπατζετ μας δεν θα είναι μεγάλο αν και η πορεία μιας ομάδας δεν εξαρτάται 100% από αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα καλό ρόστερ με πολύ καλούς χαρακτήρες ώστε να υπάρχει καλό κλίμα. Το “Ηράκλειο” πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Στόχος είναι να σωθεί γρήγορα και εύκολα η ομάδα και από κει και πέρα οτι προκύψει. Η Βεθνική είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που το γνωρίζω καλά. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο μας και πάμε όλοι μαζί. Ο καθένας ξέρει τον ρόλο και την θέση του”.

Για τον Εργοτέλη και την περυσινή σεζόν

“Στον Εργοτέλη πέρασα καλές και στιγμές στιγμές Οκτώ χρόνια είναι πολλά. Η ομάδα είχε να πρωταγωνιστήσει πολλά χρόνια. Είχαμε μία φιλοσοφία. Δεν ξεχνιούνται αυτά που πέρασα εκεί. Η ζωή και οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Ο Εργοτέλης αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο. Πέρυσι ένιωσα οτι ξεπέρασα τα όρια μου. Έμεινα για τα παιδιά. Όμως μετά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και εις βάρος της οικογένειας μου Μου αρέσει να δουλεύω στο… κόκκινο αλλά δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρει τον δρόμο του σύντομα “.

Για το Πανευρωπαϊκό Νέων της Κρήτης και την Εθνική μας

“Η διοργάνωση είχε οργανωτική επιτυχία. Υπήρξε τρομερή προσέλευση. Η Εθνική μας ήταν ΟΜΑΔΑ. Είχε αλτρουϊσμό και έπαιξε καλή άμυνα. Ήταν η πιο σταθερή ομάδα και μετά την σημαντική και δύσκολη νίκη επί της Λιθουανίας πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε πανηγυρικά και φυσικά το χρυσό. Στον Τελικό είχε το πρέπει γι΄αυτό και δεν ξεκίνησε καλά. Κέρδος η προσέλευση του κόσμου. Ήρθαν νέα παιδιά στο γήπεδο – στολίδι. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτή. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία όπως και το προπονητικό τιμ. έφτιαξαν μία δυνατή ομάδα και δεν φάνηκαν οι απουσίες των Παπαγιάννη – Αντετοκούνμπο. Ελπίζω  ανάλογη πορεία να έχει και η Εθνική Ανδρών με νέο τιμονιέρη τον Μίσσα που ξέρει τα παιδιά και μπορεί να ενώσει τις δύο γενιές του Ελληνικού μπάσκετ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook