Καρακωσταντακάκης: “Ο Εργοτέλης ήταν ένα μεγάλο σχολείο”

Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στον Αthletic Radio 104.2 για τον “Χαρίλαο Τρικούπη” που θα παίζει την νέα σεζόν, τον Εργοτέλη αλλά και το Ηρακλειώτικο μπάσκετ που είχε μία “μαύρη” χρονιά.  

Ο Κυριάκος Καρακωσταντάκης μετά από τρία χρόνια στον Εργοτέλη την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο Μεσολόγγι και τον  “Χαρίλαο Τρικούπη”. 

Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την νέα του ομάδα, τον Εργοτέλη αλλά και το Ηρακλειώτικο μπάσκετ που είχε μία “μαύρη” χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε o Κυριάκος Καρακωσταντάκης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νέα του ομάδα

«Η ομάδα του Μεσολογγίου με ήθελε και ήθελα και γω να βρεθώ εκεί για συνδυάσω το μπάσκετ με τις Σπουδές μου αφού έχω περάσει στο ΤΕΙ στην σχολή Αλιείας. Είναι μία ανερχόμενη ομάδα που λειτουργεί επαγγελματικά. Παραλίγο να έχω εκεί ως προπονητή τον Γιώργο Μακράκη αλλά τελικά δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές. Πέρυσι η ομάδα έμεινε άνετα στην Β εθνική (2ος όμιλος), τερματίζοντας στην μέση της βαθμολογίας.  Γίνεται σοβαρή προσπάθεια και έχει όλα τα φόντα να πάει ψηλά. Φέτος δεν θα έχουμε και τις μετακινήσεις για ματς με το καράβι. Βέβαια το Μεσολόγγι ως πόλη δεν έχει καμία σχέση με το Ηράκλειο ενώ σαν την Κρήτη… πουθενά”.

Για τον Εργοτέλη

“Περνάει μία κρίση αλλά δεν φταίει η αβεβαιότητα που υπάρχει για την αποχώρησή μου. Εύχομαι να ξανά βρει τον δρόμο του. Είχαμε προβλήματα αλλά από τα τρία χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα κρατάω τα θετικά. Την άνοδο στην Β εθνική και την παραμονή μας. Την πρώτη χρονιά όλα πήγαιναν.. πρίμα αλλά μετά είχαμε προβλήματα. Δεν γίνεται να στηρίζει την ομάδα μόνο ένας άνθρωπος, ο κ. Γιαννουλάκης, αφού είναι βέβαιο τι κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Είναι κρίμα που πέσαμε. Ο Εργοτέλης είναι από τις πιο εργατικές ομάδες. Το παλέψαμε όμως, Λυγίσαμε από τα προβλήματα. Φεύγοντας κρατάω μόνο τα θετικά. Ήταν μία ωραία συνεργασία. Ο Εργοτέλης ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο”.

Για το μπάσκετ του Ηρακλείου

“Είχε μία πολύ κακή σεζόν. Έπεσαν “Ηράκλειο” και Εργοτέλης. Μόνο ο ΟΦΗ στο RESTART του πέτυχε τον στόχο της παραμονής. Κάτι πρέπει να γίνεται στο μπάσκετ μας που πρέπει να αλλάξει. Δεν ξέρω αν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα. Θα πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα  τραπέζι και να συζητήσουν για τα αίτια”.

Για το αν θα πρέπει το Ηράκλειο να έχει μία ομάδα

“Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνει αυτό. Στο παρελθόν, υπό άλλες συνθήκες το εγχείρημα δεν πέτυχε. Υπάρχει ταλέντο και νέα παιδιά που διψάνε για μπάσκετ. Το σύνθημα μία ομάδα – μία πόλη ακούγεται ωραίο αλλά θα πρέπει να  το δούμε στην πράξη. Να μην διαιρείται η πόλη. Στο Ρέθυμνο το εγχείρημα πέτυχε”.

Για το Πανευρωπαϊκό Νέων που θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη

“Θα είμαι εδώ και λογικά θα μπορέσω να πάω σε κάποια ματς. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη αλλά και όλους μας που σχεδόν κάθε χρόνο είμαστε το κέντρο των μεγάλων γεγονότων. Έχουμε και καλές Εθνικές ομάδες και υπάρχει συνέχεια ενώ βλέπουμε οτι ακόμα και το γυναικείο μπάσκετ μας δίνει διακρίσεις. Εύχομαι να πάει καλά η Εθνική μας στο Ευρωπαϊκό Νέων και είμαστε ευλογημένοι που βλέπουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην πόλη μας”.

Για το αν θα επιστρέψει στην Κρήτη γα μπάσκετ

“Το μόνο σίγουρο οτι θα ξανά κατέβω στην Κρήτη για διακοπές. Δεν ξέρω αν θα ξανά κατέβω για μπάσκετ. Έχω “κλείσει” προς το παρών τον κύκλο μου εδώ. Οτι ήταν και ήθελα να κάνω το έκανα και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Εργοτέλη για τα όσα μου πρόσφερε. Δεν έχω αφήσει… εκκρεμότητες. Πάω τώρα για νέες εμπειρίες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook