Για το 4ο Ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός!

Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ την Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μείνουν ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Τούρκοι φίλαθλοι στις εξέδρες, καθώς έχουν προμηθευτεί τα περισσότερα εισιτήρια. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο και να γίνει ο τρίτος Έλληνας τεχνικός, ο οποίος θα κατακτήσει το τρόπαιο, μετά τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Δημήτρη Ιτούδη. Οι πρωταθλητές Ελλάδος εμφανίζονται πεπεισμένοι πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές βλέπουν τον συγκεκριμένο τελικό σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους. Αυτή θα είναι η 21η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να μετράει δώδεκα νίκες επί της τουρκικής ομάδας. Οι επτά από αυτές είναι επί τουρκικού εδάφους. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρναία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook