Γιανγκ: “Ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε άλλο ένα Final 4”

Μίλησε στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube για την ΤΣΣΚΑ, το ρόλο του και σύγκρινε το Final Four της EuroLeague με αυτό του NCAA.

Την εμπειρία από Final Four την έχει. Έστω και από… άλλο Final Four, όχι αυτό της EuroLeague.

Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει βρεθεί στο παρελθόν σε κολεγιακό Final Four και γι αυτό μίλησε στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube, κάνοντας και τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Ο Αμερικανός σέντερ αναφέρθηκε ακόμα στο παρελθόν που συνδέει τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four και μίλησε για το ρόλο του στους “ερυθρόλευκους”, ο οποίος δεν είναι όπως τον οραματιζόταν όταν υπέγραφε, αλλά είναι πλέον συμβιβασμένος με αυτό.

Αναλυτικά ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την πρόκριση των “ερυθρόλευκων” στο Final Four:

Είμαι ενθουσιασμένος. Μπορείς να πεις ότι έχω ένα είδος εμπειρίας επειδή η ομάδα μου στο κολέγιο πήγε στο κολεγιακό Final Four. Ο ρόλος μου ήταν πολύ διαφορετικός τότε όμως. Αυτό που έμαθα είναι ότι όταν βρίσκεσαι στο Final Four πρέπει να δώσεις τα πάντα, διότι με αυτό που θα γίνει εκεί θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Δεν περνάει μέρα που να μην λέω ότι θα μπορούσα να δώσω περισσότερα για να κατακτήσω εκείνο το πρωτάθλημα. Ο Θεός μου έδωσε μία ευκαιρία να είμαι σε άλλο ένα Final Four και ελπίζω -και το ξέρω- ότι θα την εκμεταλλευτώ“.

Για τις διαφορές και τις ομοιότητες του κολεγιακού Final Four με αυτό της EuroLeague:

Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Αυτό που κάνει το κολεγιακό μπάσκετ τόσο ελκυστικό, είναι η εμφάνιση νέων σταρ, που κανείς δεν γνωρίζει. Είναι ωραίο να βλέπεις παιδιά να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται, προσπαθώντας να γίνουν σταρ. Εδώ, στο επαγγελματικό επίπεδο, οι περισσότεροι έχουν εμπειρία και είναι ωραίο να τους ακολουθείς, να βλέπεις τι κάνουν οι ομάδες τους. Για να γίνει η δουλειά, πάντως, πρέπει να κάνεις το καλύτερο σου παιχνίδι“.

Για το δικό του ρόλο:

Δεν ελέγχω το χρόνο που παίζω. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι έτοιμος και όταν με καλέσει ο κόουτς να είμαι συγκεντρωμένος και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Εχω διαφορετικό ρόλο πλέον από αυτόν που φανταζόμουν όταν υπέγραψα στην ομάδα το 2015, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Ο Θεός έχει ένα σχέδιο για τη ζωή όλων και ήδη έχω υλοποιήσει ένα σπουδαίο στόχο, ο οποίος όμως δεν είναι να βρεθώ απλά εδώ, αλλά να κερδίσω”.

Για την ιστορία μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ:

“Γνωρίζω για αυτήν, αλλά νομίζω ότι θα βλάψουμε τον εαυτό μας εάν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι θα συμβεί ξανά, ό,τι έγινε στο παρελθόν. Εάν τους επιστρέψουμε να κάνουν ό,τι θέλουν στην επίθεση και δεν κάνουμε το καλό μας παιχνίδι στην άμυνα, θα αποκτήσουμε πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε από την αρχή σπουδαίο μπάσκετ και να μην τους κυνηγάμε στο σκορ. Ακόμα κι αν υπάρχει ευνοϊκή ιστορία, θα προτιμούσα να μην τζογάρω

Στο Stoiximan.gr θα βρεις τις πιο ελκυστικές στοιχηματικές προσφορές- Ελληνικό κουπόνι. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook