Ο Χάκετ τόνισε πως θα είναι έτοιμος στα μέσα Ιούνη

Σε συνέντευξη του, ξεκαθάρισε πως δεν θα καταφέρει να παίξει μπάσκετ για το υπόλοιπο της σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντάνιελ Χάκετ παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΤΕ-ΤV και στην εκπομπή “Pick-n-Rol” και αναφερόμενος στον τραυματισμό του , ξεκαθάρισε πως δεν θα καταφέρει να παίξει μπάσκετ με τον Ολυμπιακό για το υπόλοιπο της σεζόν, τονίζοντας πως θα είναι σε καλό επίπεδο στα μέσα Ιούνη.

Ο Ιταλός γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος τραυματίστηκε (υπέστη εκτεταμένη ρήξη οπισθίων μηριαίων) τον περασμένο Δεκέμβρη (στο ματς με την Ούνικς στο ΣΕΦ), σχολίασε τα εξής: “Ήταν μία πρόκληση για μένα αυτός ο τραυματισμός. Έπρεπε να είμαι προσεκτικός μετά την εγχείριση, να μείνω ακίνητος και μετά έπρεπε σιγά-σιγά να μάθω να περπατάω πάλι. Πήγα στην Ιταλία για την επέμβαση και ακολούθως έμεινα εκεί, γιατί δεν ήθελα να απασχολώ την ομάδα με το πρόβλημα μου. Ήθελα α μείνει συγκεντρωμένη στην δουλειά της.

Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω με ακρίβεια. Πιστεύω όμως πως σε μερικούς μήνες θα είμαι έτοιμος. Θα έλεγα πως θα είμαι σε θέση να προπονηθώ και να παίξω ξανά στα μέσα Ιούνη. Όταν μεγαλώνεις σαν αθλητής, καταλαβαίνεις καλύτερα το σώμα σου. Θέλω να περάσω μέσα από τον πόνο. Είναι δύσκολος τραυματισμός. Θέλω να επιστρέψω πιο δυνατός”. Με την δήλωση του αυτή, ο Ντάνιελ Χάκετ, ουσιαστικά, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση για το υπόλοιπο της σεζόν. Δηλαδή, δεν θα καταφέρει να δώσει το “παρών” ούτε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για την στιγμή του τραυματισμού του: “Δεν μπορείς να ελέγξεις αυτά τα πράγματα. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν έχεις τον έλεγχο όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ήμουν άτυχος όπω τραυματίστηκα, γλίστρησα, αλλά έπρεπε να το δεχτώ. Ήθελα να παίξω καλή άμυνα, αλλά έπεσα άτσαλα στο παρκέ”.

Για το αν… έχασε τη δύναμή του, όταν κουρεύτηκε: “Μου έχουν πει το ίδιο πράγμα πολλές φορές. Ότι όταν κουρεύτηκα, έχασα τη δύναμή μου. Το εκλαμβάνω ως αστείο, αλλά για καλό και για κακό τα αφήνω πάλι μακριά (γέλια)”.

Για την πλάκα που του έκανε ο Παππάς σε περσινό ματς για το μαλλί του: “Κράτησα μερικά, όταν τα έκοψα για να του τα δώσω. Αστειεύομαι. Στην ένταση του ματς, το trash talking υπάρχει. Είναι πολύ καλό παιδί, μιλήσαμε και μετά το παιχνίδι”.

Αυτό που του έχει λείψει από την καθημερινότητα του σαν αθλητής: “Μου έχει λείψει το κομμάτι της προπόνησης με την ομάδα. Αυτή η καθημερινότητα. Σε αρκετούς παίκτες δεν τους αρέσει να προπονούνται, αλλά εμένα μου αρέσει, να δουλεύω μόνος μου, με τους συμπαίκτες μου. Να ξέρουν πόσο τυχεροί είναι που μπορούν να προπονούνται. Τους βλέπω και ζηλεύω. Έμαθα πως δεν πρέπει να παίρνεις τίποτε δεδομένο σε αυτή την ζωή”.

Η εικόνα του για τον Ολυμπιακό: “Είμαστε μία συμπαγής ομάδα. Είναι μεγάλη η σεζόν και δύσκολη. Είμαστε σταθεροί σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Πρέπει να ευχαριστηθούμε την στιγμή, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε ικανοποιημένοι. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο”.

Για την άποψη του για την ιστορία και το μέγεθος του Ολυμπιακού: “Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, παράδοση, νοοτροπία νικητή. Τα τελευταία 10 χρόνια ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Αυτός ο σύλλογος συμβολίζει τα τρόπαια και θέλει νίκες και τρόπαια. Δεν θέλουμε να χάνουμε. Ο Ολυμπιακός έχει φανέλα. Όποιος έρχεται, ξέρει πως ο Ολυμπιακός θέλει νίκες και τρόπαια. Ξέρουμε πως ερχόμαστε σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό”.

Για την καριέρα του: “Πάντα ήμουν σε ομάδες που είχαν καλό πρόγραμμα. Ήμουν τυχερός. Μπενετόν, Σκαβολίνι Πέζαρο, Σιένα, Μιλάνο. Με όλες αυτούς τους συλλόγους, ήμουν σε πετυχημένες ομάδες που κατέκτησαν τίτλους και διακρίσεις, γράφοντας ιστορία. Και το αποκορύφωμα να έρθω στον Ολυμπιακό. Ήρθα εδώ με την δουλειά μου”.

Για την άποψη πως δε θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό όταν ήρθε το 2015, λόγω του χαρακτήρα του: “Ήρθα στον Ολυμπιακό ως ο Χάκετ, όχι ως αντι-Σλούκας. Ήμουν σεβαστικός απέναντι στην ομάδα, απέναντι στα αποδυτήρια από την αρχή. Ήξερα πως θα έχω συμπαίκτες πρωταγωνιστές και ηγέτες. Είχα μιλήσει με τον προπονητή μου, στο Λας Βέγκας και ήξερα τον ρόλο που θα έχω και τον αποδέχτηκα. Ήξερα πως θα είμαι παίκτης-ρολίστας και δεν είχα πρόβλημα. Αρκετοί νόμιζαν πως δεν θα το αποδεχτώ, αλλά το αποδέχτηκα και ένιωσα και νιώθω άνετα. Το σεβάστηκα”.

Για το γεγονός πως άλλαξε αγωνιστικό στυλ, μη έχοντας τον ρόλο του ηγέτη: “Δεν μου ήταν δύσκολο. Αν κοιτάξεις την συνολική εικόνα, δεν γίνεται μία ομάδα να έχει 15 παίκτες σταρ. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα που ακολουθεί. Πέρσι δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη, αλλά φέτος βελτιωθήκαμε και αυτό μετράει. Βελτιωνόμαστε και εξελισσόμαστε σαν ομάδα”.

Για αυτά που κάνει και δεν “γράφει” η στατιστική: “Προσπαθώ συνέχεια να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου. Κάνω ό,τι χρειάζεται από εμένα η ομάδα. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Έχω πολλά να βελτιώσω, το σουτ, τα τρίποντα, το ποστ παιχνίδι μου, το διάβασμα του παιχνιδιού. Είναι καλό που είμαι στην EuroLeague, γιατί σε κάνει καλύτερο παίκτη. Έχω πολλά να βελτιώσω”.

Για το τι έχει πάρει προπονητικά από τον κόουτς Σφαιρόπουλο: “Τον σεβασμό για το παιχνίδι, τον σεβασμό για την καλή δουλειά στην προπόνηση, για την βελτίωση. Την επιθυμία να νικήσεις. Είναι ένας προπονητής που θέλει συγκέντρωση, προσοχή, αλλά και να δίνει ο καθένας το 100% των δυνατοτήτων του. Έχει νοοτροπία νικητή. Θέλει πάντα να κερδίζει. Σε προκαλεί πάντα με τον τρόπο του για να γίνεσαι καλύτερος”.

Για το πως παρουσιάστηκε έτοιμος στα “θέλω” του Ολυμπιακού από την πρώτη προπόνηση: “Xρειάστηκε απλά μία 15λεπτη κουβέντα με τον Βασίλη (Σπανούλη) στο αεροπλάνο. Κάτσαμε δίπλα-δίπλα στο αεροπλάνο, τα είπαμε και κατάλαβα αρκετά πράγματα για το πως πρέπει να δουλέψω και να συμπεριφερθώ. Επίσης, με βοήθησαν και έμπειροι παίκτες που βρίσκονται χρόνια στον Ολυμπιακό, όπως ο Γιώργος (Πρίντεζης) και ο Βαγγέλης (Μάντζαρης)”.

Για την βολή που έχασε στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ: “Ήταν απίστευτο ματς εκείνος ο τελικός στο ΟΑΚΑ. Ήταν κάτι σαν ταινία. Έβλεπα τον πάγκο, έβλεπα την ένταση τον ανταγωνισμό και δεν πίστευα στα μάτια μου. Εκπληκτικό ματς. Ήμουν τυχερός τελικά που αστόχησα στην βολή, για να πάει η μπάλα στον Μάντζαρη, ο οποίος με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση. Καταρχάς, ήταν περίεργο και σπάνιο που ήμασταν μαζί στην ίδια πεντάδα με τον Μάντζαρη”.

Για τον τέταρτο τελικό, με την αποχώρηση του Διαμαντίδη και τα νικητήρια σουτ του Σπανούλη: “Ήταν ένα ματς που θα έχω να το λέω στα παιδιά και στα εγγόνια μου. Θα λέω πως ήμουν μέρος αυτού του επικού παιδιού. Ο Σπανούλης, στην ηλικία του, έπαιζε σαν μικρό παιδί! Να είναι καλά! Ο Παναθηναϊκός τον αντιμετώπισε με μεγάλη σκληράδα, αλλά εκείνος μπόρεσε και έβαλε εκείνα τα μεγάλα σουτ. Εκπληκτικός! Στο τελευταίο ματς του Διαμαντίδη, ήταν ο προσωπικός μου αντίπαλος και ήμουν τυχερός που έζησα αυτό το ματς”.

Για αυτά που είπε στον Σπανούλη και στον Διαμαντίδη: “Του είπα πόσο τον σέβομαι. Του είπα πως ακόμη και όταν τον είχα αντίπαλο, είχα σεβασμό για εκείνον. Ο Σπανούλης με έκανε να σέβομαι το ματς. Σέβομαι απεριόριστα τον Διαμαντίδη”.

Στο Stoiximan.gr θα βρεις τις πιο ελκυστικές στοιχηματικές προσφορές- Ελληνικό κουπόνι. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook