Μία ακόμα προσθαφαίρεση στο ρόστερ του Ρεθύμνου

Ο Έντουαρντς αποτελεί παρελθόν και τη θέση του θα πάρει ο Ουάλι Τζατζ.

Μετά την αποχώρηση του Εβάλντας Ζάμπας και την έλευση του Ντεβό Τζόσεφ, το Ρέθυμνο Cretan Kings προχώρησε σε μία ακόμα προσθαφαίρεση στο ρόστερ. Ο Μπράντον Έντουαρντς αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν και τη θέση του θα πάρει ο Ουάλι Τζατζ.
Οι «κεραμιδί» προχώρησαν αρχικά σε μία διορθωτική κίνηση στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας και η σκυτάλη πέρασε στους ψηλούς. Ο Μπράντον Έντουαρντς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, είτε αγωνιζόμενος στο «4» είτε στο «5», έχοντας σε 13 παιχνίδια μέσο όρο 4.15 πόντους και 3.69 ριμπάουντ σε 13’59” συμμετοχής. Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με έναν κλασικό σέντερ και δη με τον Ουάλι Τζατζ.
Ο 27χρονος, ύψους 2.06, Αμερικανός σέντερ αγωνιζόταν στην Πιρίντο της Φινλανδίας (!!!) και σε 17 παιχνίδια είχε μέσο όρο 10.8 πόντους (45.3% δίπ., 60.6% β.), 9.2 ριμπάουντ και 1.2 κοψίματα σε 28’06” λεπτά συμμετοχής ανά ματς.
Ο Ουάλι Τζατζ πέρασε μία 2ετία (2009-11) στο κολλέγιο του Kansas και αγωνίστηκε με τους Wildcats. Την θητεία του στο NCAA την ολοκλήρωσε (2012-14) με τους Scarlet Knights του Rutgers, έχοντας μέσο όρο 5.8 πόντους (48%διπ., 52%β.) και 4.64 ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Το 2014 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό την Ευρώπη και συγκεκριμένα την ιταλική Πέζαρο, όπου μέτρησε 9 πόντους (52.5% δίπ., 57.9% β.) και 7 ριμπάουντ σε 24’01” συμμετοχής ανά παιχνίδι.
Αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν… το εισιτήριο για μία καλή μεταγραφή, καθώς έγινε κάτοικος Ισραήλ για λογαριασμό της Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής τον ανάγκασε να ταξιδέψει στην Αργεντινή για να φορέσει τη φανέλα της Πενιαρόλ.
Η περιήγησή του συνεχίστηκε και νέος σταθμός στην καριέρα του ήταν η φινλανδική Πιρίντο και πλέον το Ρέθυμνο Cretan Kings.
Ο Τζατζ βρίσκεται στο Ρέθυμνο και σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένες οι εργομετρικές εξετάσεις. Εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί από τους Ρεθεμνιώτες, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί αν θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.
Όσον αφορά τον Μπράντον Έντουαρντς, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην πρώην ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη και συγκεκριμένα στην Πρίστινα του Κοσσόβου. Οι Ρεθεμνιώτες θα αποφασίσουν στο τέλος της σεζόν αν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν για να τον κρατήσουν και την επόμενη χρονιά στις τάξεις τους.

Πηγή: rethnea.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook