Μακράκης: «Χτίζουμε ομάδα που θα είναι πιστή στις αρχές μας»

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2 για το πως κύλησε το καλοκαίρι για την ομάδα, τον φετινό στόχο της ενώ αναφέρθηκε στο “Ηράκλειο” αλλά και το Διεθνές Τουρνουά που έγινε στα “Δύο Αοράκια”.

Τζάμπολ θα έχουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Β εθνικής, εκτός απροόπτου, και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης, Εργοτέλης θα αγωνιστεί με τον Εσπερο στην Πάτρα την Κυριακή.

Ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” ομάδας, Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2 για το πως κύλησε το καλοκαίρι για την ομάδα, τον φετινό στόχο του Εργοτέλη ενώ αναφέρθηκε στο “Ηράκλειο” αλλά και το Διεθνές Τουρνουά που έγινε στα “Δύο Αοράκια”.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Μακράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Β εθνικής και το πως κύλησε το καλοκαίρι για τον Εργοτέλη

«Κατ΄αρχήν θέλουμε να μάθουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς έχει κάνει μία ένσταση η Αγία Παρασκευή, και αν και έχουν οριστεί τα ματς της πρεμιέρας τυπικά περιμένουμε την τελική απόφαση. Ξεκινήσαμε το “χτίσιμο” της ομάδας φέτος αργά. Άλλαξαν κάποια πράγματα στην Επιτροπή μπάσκετ, ήρθα νέοι άνθρωποι με όρεξη. Όλοι τους μοχθούν για το καλό της ομάδας και δεν θα αναφερθώ ονομαστικά μήπως ξεχάσω κάποιον. Έτσι άργησε να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. ‘Εφυγαν και παίκτες. Ήταν δύσκολο να στελεχωθεί το ρόστερ. Έμειναν κάποιοι παίκτες από πέρυσι, δεν κάναμε “ανοίγματα”, ευτυχώς, ήρθαν και κάποια παιδιά που ξέρουν την ομάδα. Δυστυχώς δημιουργήθηκε και θέμα με τον Μαχαιριανάκη αφού μας ζήτησε να αφοσιωθεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις αν και μας είχε πει αρχικά οτι θα είναι φουλ μαζί μας. Ήταν αναπάντεχο για μας αλλά είναι δύσκολο να κινηθούμε για να πάρουμε κάποιον παίκτη στην θέση του”.

Για τον στόχο του Εργοτέλη

“Έχουμε ένα νεανικό ρόστερ. Και θέλουμε να διατηρήσουμε την φιλοσοφία μας. “Χτίζουμε” μία ομάδα που θα είναι πιστή στις αρχές μας. Έχουμε μία… “μαγιά” παικτών αλλά και μία νέα φουρνιά. Δεν είμαστε έτοιμοι αλλά δουλεύουμε καθημερινά. Το σημαντικό είναι να ξέρεις που είσαι και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Σίγουρα υπάρχει ζόρι όπως και σε όλες τις ομάδες στο οικονομικό κομμάτι αλλά προχωράμε με καλή διάθεση και στόχο το καλύτερο. Έχουμε ένα επίπονο πρόγραμμα με απανωτά ματς και ταξίδια. Τον στόχο τον θέτει η διοίκηση. Στόχος μας θα είναι σίγουρα η παραμονή και να παίξουμε καλό και σωστό μπάσκετ που να χαρεί ο κόσμος. Ο Εργοτέλης αξίζει να βρίσκεται ψηλά και θα τα καταφέρουμε και φέτος στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β εθνικής”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β εθνικής

“Είναι ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο αλλάζει σύνθεση. Και φέτος άλλαξαν τα δεδομένα το καλοκαίρι. Είναι γενικό φαινόμενο αυτό στο μπάσκετ μας αλλά δεν είναι και οτι καλύτερο να μην ξέρεις τι αντιπάλους θα έχεις. Το πρωτάθλημα θα έχει παραδοσιακές και δυνατές ομάδες με μεγάλα ρόστερ. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και δύσκολο”.

Για την άνοδο του “Ηράκλειο”

“Την άξιζε 100%. Είχε μία εξαιρετική χρονιά πέρυσι, με σταθερότητα στην απόδοση, και έστω και με καθυστέρηση πήρε αυτό που δικαιούταν. Τελικά δεν θα παίξει στην Α1 όπως θέλαμε όλοι μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην Α2. Έχω περάσει υπέροχα χρόνια εκεί και όταν υπήρχε η πιθανότητα να παίξει και πάλι στην Α1 μου έρχόντουσαν συνέχεια στιγμές από τότε που παίζαμε μαζί εκεί. Έχω φιλίες στην ομάδα”.

Για το 1ο Διεθνές Τουρνουά που έγινε στα “Δύο Αοράκια”.

“Είναι τεράστιο επίτευγμα για την πόλη μας να διοργανώνουμε τέτοια μεγάλα Τουρνουά επιπέδου Ευρωλίγκα. Μπράβο σε όλους. Είναι θετικό να αξιοποιούμε το “στολίδι” της πόλης μας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ελπίζω να γίνει θεσμός”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook