listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

ακολουθεί: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

e-radio logo

Ικανοποιημένος με την εικόνα του Άρη ο Πρίφτης

Στη φιλική αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας.

Ικανοποιημένος με την εικόνα του Άρη στη φιλική αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας (71-70) εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε πως οι «κίτρινοι» φτάνουν σταδιακά στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε πως ο Άρης θα χρειαστεί ακόμα αρκετή δουλειά στην επίθεση, όμως κράτησε τα θετικά στοιχεία από το συγκεκριμένο ματς.

Χαρακτηριστικά, ο Πρίφτης τόνισε:

«Αναμφίβολα, η δυναμική της Μπεσίκτας είναι μεγάλη. Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό. Γενικά, φέτος το πρόγραμμα των φιλικών είναι αρκετά έντονο και ίσως δεν συνάδει με τη διαδρομή που έχει η ομάδα όσο είναι όλη μαζί από άποψη προπόνησης και προπονητικής προετοιμασίας. Γιατί όλο αυτό το διάστημα είχαμε αρκετούς προβληματισμούς και ιδιαιτερότητες με παίκτες που έλειπαν, παίκτες που ήρθαν πιο αργά, με τραυματισμούς… Γενικά, ποτέ δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί και σίγουρα αυτό δεν συνάδει με τα τόσο δυνατά φιλικά που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Νομίζω πως στο τελευταίο ενάμιση ματς έχει αλλάξει λίγο η νοοτροπία της ομάδας σε ότι αφορά στην ένταση την σκληρότητα, το οποίο εκφράζεται κυρίως μέσα από την άμυνα. Στην επίθεση θέλουμε πολλή δουλειά.

Υπάρχουν αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού που πρέπει να τα βελτιώσουμε. Πήγε το ματς στην τελευταία φάση. Θεωρώ πως κάναμε αρκετές επιπολαιότητες, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο κάναμε αρκετά λάθη και χάσαμε ριμπάουντ. Αν τα είχαμε διορθώσει αυτά, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εικόνα. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Οι απουσίες είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούμε όλοι μαζί και το κάνουμε… Και σήμερα το κάναμε, αλλά ειδικά στο παιχνίδι με τη Βενέτσια παίζαμε μόνιμα με δύο 5άρια ή βάλαμε τον Μούρτο και τον Μαρμπλ να παίξουν το ‘τέσσερα’. Κάτι που σημαίνει πως δύο με τρεις παίκτες έπαιζαν σε άλλη θέση. 

Αυτό δημιουργεί μια δυσχέρεια στην ανάπτυξή μας, ειδικά στην επίθεση. Όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί, να έχουμε μια καλή βάση και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Αντιμετωπίσαμε κάποιες μορφές ζώνης, οι οποίες μας προβλημάτισαν και δυσκολευτήκαμε λίγο στην οργάνωση. Αυτό έχει να κάνει με τη συνοχή που επιτυγχάνεται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Και όπως σας εξήγησα, σε αυτή τη φάση η προπονητική διαδικασία είναι ελλιπής, αλλά δεν πρέπει να το επικαλούμαστε αυτό ως δικαιολογία.

Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο έτοιμοι, πιο συνεπείς και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε καλύτερη επικοινωνία στο γήπεδο. Να έχουμε καλύτερη συνεννόηση, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι επιπολαιότητες και ανοησίες που μας οδήγησαν σε κακές επιθέσεις. 

Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε και το σημερινό παιχνίδι και το δεύτερο παιχνίδι με τη Βενέτσια είναι τελείως διαφορετική. Και ο Τσαϊρέλης και ο Μούρτος, σε ότι αφορά στο αμυντικό κομμάτι, είναι και οι δύο τρομεροί αθλητές, κατά τη γνώμη μου. Για τον Μούρτο το έχω ξαναπεί, είναι μια πολυτελής ασφάλεια για το επίπεδο που είμαστε και ο Τσαϊρέλης είναι πολύ καλός αθλητής, έχει πολύ γρήγορα πόδια, αμυντικά δημιουργεί συνθήκες, κάνει πολλά πράγματα. Στην επίθεση χρειαζόμαστε περισσότερη οργάνωση και ειδικά στο μέσα παιχνίδι, για να το βρούμε χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη δουλειά.

Είχαμε αρκετές κακές επιθέσεις που δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε, αλλά είχαμε και αρκετές καλές. Με αρκετό γύρισμα της μπάλας και επιθέσεις που τρέξαμε με αυτοπεποίθηση, ειδικά στο man to man. Πρέπει να βρούμε πλουραλισμό και να είμαστε ομαδικοί.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν μας πειράζει ποιος παίκτης θα ξεχωρίζει κάποια στιγμή. Θα δείτε πως στη διαδρομή του πρωταθλήματος θα ξεχωρίσουν κι άλλοι παίκτες σε ότι αφορά στο σκορ, αλλά και στα υπόλοιπα καθήκοντα που θα κληθούν να έχουν. Δυστυχώς, είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό ετοιμότητας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το ανέλυσα και νωρίτερα. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ ως γκρουπ τώρα αρχίζω να γνωρίζω την ομάδα μου, παρότι είμαστε ένα μήνα μαζί. Στο διάστημα αυτό, έχουμε αρκετές απουσίες και προβληματισμούς. Πάντα κάποιος έλειπε και ήταν μια ολόκληρη θέση που δεν υπήρχε: Η θέση τέσσερα».