Σχίζας: “Να ανεβάσουμε το μπάσκετ σε όλη την Κρήτη”

Ο αρχηγός των Ρέθυμνο Cretan Kings Σταύρος Σχίζας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή προσπάθεια και τους στόχους που μπαίνουν στο πρωτάθλημα της Α1.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: “Παλέψαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όμως στα τελευταία λεπτά δεν ήμασταν προσηλωμένοι και αυτό μας στοίχησε τη νίκη. Είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες και στο τέλος μετράει η εμπειρία. Μέσα στην έδρα του είναι ακόμα καλύτερος”.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: “Θα μάθουμε από τα λάθη μας και κοιτάζουμε πλέον το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών. Σήμερα και αύριο θα ξεκινήσουμε το σκάουτινγκ, γνωρίζουμε ότι όλες οι ομάδες της Α1 είναι αξιόλογες και χρειάζεται προσοχή το κάθε παιχνίδι. Φέτος θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς βλέπουμε πως είναι ανεβασμένοι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ”.

Για την προώθηση του ονόματος της ομάδας σε όλη την Κρήτη: “Θέλουμε να έρχεται στο παιχνίδι ολόκληρο το νησί και να ανεβάσουμε το μπάσκετ στην Κρήτη. Η ομάδα έχει κάνει αξιόλογες κινήσεις, έχει αλλάξει το χρώμα και το σήμα της και με βρίσκουν σύμφωνο”.

Για τους φετινούς στόχους: “Στόχος της ομάδας είναι να μπει στα πλέι – οφ και πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω από την έκτη θέση. Μας κόστισε που δεν δώσαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της Α1. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να είχαμε τον κύριο Σκουρτόπουλο πιο νωρίς αλλά και οι βοηθοί του κάνουν εξαιρετική δουλειά”.

Για την παρουσία του στις ΗΠΑ: “Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, όπου και αν πας θα δεις να παίζουν μπάσκετ παιδιά από 6 και 7 χρονών. Υπάρχουν πολλές ομάδες και πολλά διαφορετικά τμήματα που προωθούν το άθλημα. Παίζουν αρκετά παιχνίδια και για αυτό είναι πολύ βελτιωμένοι. Εμένα με βοήθησε αρκετά το πέρασμα μου από τις ΗΠΑ (σημ. ήταν στο κολλέγιο του Ρότσεστερ).

Για το αν μπορεί η ομάδα να κάνει φέτος το παραπάνω βήμα: “Πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Έχουμε καλή ομάδα αλλά και ατομικά διαθέτουμε αρκετές αρετές. Ο κάθε παίκτης μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Και στην πορεία θα βελτιωνόμαστε συνέχεια”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook