listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Βλάχος: «Σημαντικά τα παιχνίδια στην έδρα μας»

Τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του ΟΦΗ αλλά και για τα στοιχεία που θα δώσουν την άνοδο μίλησε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου τόνισε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα παιχνίδια στο ΒΑΚ όπου ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει το απόλυτο ενώ αναφερόμενος στον κόσμο συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το ευχάριστο είναι πως φέτος το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι ενωμένα και ο κόσμος θα χαρεί αν δει και τα δύο τμήματα του συλλόγου σε υψηλότερες κατηγορίες». Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Βλάχου στην ιστοσελίδα του συνδέσμου προπονητών

Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει μία ήττα ή να έχουμε μία παραπάνω. Όπως και να ‘χει σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Έχουμε χάσει από τη Φλόγα με μικρή διαφορά και τώρα την έχουμε στην έδρα μας, έχουμε χάσει Πέραμα, κι έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά την Κηφισιά και τη ΜΕΝΤ. Στόχος μας είναι η επάνοδός μας στην Α2. Το σημαντικό για να τα καταφέρουμε είναι να πάρουμε τα ματς στην έδρα μας και στα 6 εκτός έδρας να πάρουμε 3-4 νίκες, ώστε να είμαστε σίγουρα στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα».

Για το φαινόμενο της Ολύμπιας Λάρισας, η οποία δεν κατέβηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Α1: «Το πρόβλημα είναι πως δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο από την αρχή. Κάποια στιγμή αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Ο καθένας να ξέρει από νωρίς που θα παίξει κι αν θα παίξει. Για παράδειγμα πέρυσι ο ΟΦΗ έμαθε 15 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος πως θα παίξει στην Α2, έχοντας φτιάξει ρόστερ Β’ Εθνικής και προσπάθησε να το συμπληρώσει απ’ ό,τι είχε μείνει στην αγορά. Κάτι ανάλογο συνέβη πρόπερσι με το Αίγιο. Αν υπάρχουν κάποιοι νόμοι καλό θα είναι να εφαρμόζονται κι αν δεν υπάρχουν να θεσπίζονται».

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Σίγουρα δεν είναι το επίπεδο ανάλογο με αυτό των προηγούμενων ετών. Κάποια χρόνια πριν ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Τις χρονιές που ήμουν στον Αμύντα βλέπαμε ομάδες με όνομα και δυναμική να συμμετέχουν σε αυτό όπως το Περιστέρι, το Παγκράτι, ο Λαγκαδάς, η Ερυθραία κ.ο.κ. Τώρα είναι τριών ταχυτήτων. Βλέπουμε τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, αυτές που έχουν σωθεί εύκολα κι εκείνες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η αλήθεια είναι πως το βρίσκω τόσο ανταγωνιστικό όσο τα προηγούμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αποτελέσματα-έκπληξη».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Μακάρι όλα να πάνε καλά και να έρθει η άνοδος στην Α2. Θα είναι πολύ καλό γενικότερα για την περιοχή, καθώς ο ΟΦΗ εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη. Το ευχάριστο είναι πως φέτος το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι ενωμένα και ο κόσμος θα χαρεί αν δει και τα δύο τμήματα του συλλόγου σε υψηλότερες κατηγορίες».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ: «Γενικότερα, η όλη κατάσταση που υπάρχει είναι τραγική. Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν θα κοιτάξει τον αθλητισμό, που περνάει μεγάλη κρίση. Βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή, απλά διογκώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι απόρροια των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου βλέπαμε ομάδες με χρέη, που δεν μπορούσαν να φανούν συνέπειες στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παίκτες και τους προπονητές. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μία άλλη φάση της ζωής, όπου οι αξίες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μπάσκετ στη μοίρα του. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν κανόνες που θα εφαρμόζονται ώστε να κρατήσουμε το μπάσκετ ζωντανό. Να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει».