Νίκη με «χτυποκάρδι» για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έπαιξε με την φωτιά αλλά για καλή του τύχη δεν “κάηκε”. Αγχωτική αλλά πολύ σημαντική νίκη για τους “μελανόλευκους” που επικράτησαν με 70-69 του Ερμή Λαγκαδά.

Kαλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ερμής Λαγκαδά ο οποίος έχοντας κυλήσει 2:20 στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-8. Με ένα τρίποντο του Mαυρογιάννη και ένα σερί 5-0 ο ΟΦΗ μείωσε στον πόντο (7-8), ενώ με ένα τρίποντο του Σταμπουλή ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 10-10, 5:45 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι ακριβώς στα μισά της πρώτης περιόδου με 12-10, χάρις το καλάθι του Σταμπουλή, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα και προηγήθηκε 14-16, 3:30 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Με καλάθι του Παρασκευαΐδη στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, ο Ερμής Λαγκαδά βρέθηκε να προηγείται με 18-20.

 

Ο Ερμής συνέχισε να έχει ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου με τον ΟΦΗ να ακολουθεί κατά πόδας. Mε ένα τρίποντο του Παΐση οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 23-30 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο ΟΦΗ έδειξε να βελτιώνει την άμυνα του στην δεύτερη περίοδο όμως δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Ερμής Λαγκαδά να κρατούσε με ευκολία το προβάδισμα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο τελευταίο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου με τον ΟΦΗ να παίρνει το προβάδισμα με την λήξη του ημιχρόνου με καλάθι του Τρεπάλοβατς σε “νεκρό” χρόνο όπου και έδωσαν το προβάδισμα στους “μελανόλευκους” με 33-32.

 

Ο Ερμής Λαγκαδά μπήκε δυνατά  στο δεύτερο ημίχρονο  και προηγήθηκε με 37-42, 6΄ και 30΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με ένα σερί (7-0), ο ΟΦΗ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο με 45-44, με τον Ερμή να ανακτά άμεσα το προβάδισμα και να προηγείται με 47-49. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τον ΟΦΗ να έχει “βραχεία” κεφαλή και να προηγείται με 53-51.

 

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με το ντέρμπι να κρατάει στο ΒΑΚ. Με ένα τρίποντο του Παρίση, ο Ερμής Λαγκαδά προηγήθηκε με 56-58, με τον Σταμπουλή να ισοφαρίζει άμεσα σε 58-58, 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. 3 και 50΄΄ πριν το τέλος ο ΟΦΗ προηγήθηκε για πρώτη φορά με τρεις πόντους (61-58). Ο ΟΦΗ δεν εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή που δόθηκε στον Μανούσο καθώς αστόχησε στην βολή και στην επίθεση με αποτέλεσμα να κρατάει τον Ερμή Λαγκαδά μέσα στο παιχνίδι. Με 2 βολές του Μπελά ο Ερμής μείωσε σε 61-60 3 λεπτά πριν το φινάλε. Με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση ο ΟΦΗ πήρε “αέρα” 5 πόντων (65-60) 1 και 57΄΄ πριν το τέλος. Ο ΟΦΗ φάνηκε να καθαρίζει το παιχνίδι καθώς προηγήθηκε με 67-60,  75΄΄ πριν τη λήξη, όμως με ένα γρήγορο 0-5 ο Ερμής Λαγκαδά μείωσε σε 67-65, 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης.  Tελικά ο ΟΦΗ αν και έπαιξε με την φωτιά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, κατάφερε να πάρει τη νίκη επικρατώντας με 70-69.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook