Τα τυπικά μένουν για να έρθει ο Μπλουμς στον Παναθηναϊκό

Θα είναι ο αντί-Νέλσον.

Ολα δείχνουν ότι ο Γιάνις Μπλουμς θα είναι ο αντί-Νέλσον στον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και αναμένονται τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μάλιστα ο Λετονός γκαρντ αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικά τεστ, να υπογράψει συμβόλαιο και να πιάσει άμεσα δουλειά, υπό τις οδηγίες του Ιβάνοβιτς.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και ξένες πηγές, οι οποίες θεωρούν θέμα χρόνου την ανακοίνωση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον έμπειρο γκαρντ.

Ο Γιάνις Μπλουμς είναι ένας κόμπο γκαρντ που παίζει στις θέσεις «1» και «2». Διαθέτει πολύ καλό σουτ, έχει την απαιτούμενη εμπειρία και είναι μια καλή λύση για μια ομάδα που ψάχνει την ύστατη στιγμή έναν παίκτη για να αναπληρώσει ένα κενό σαν αυτό του Νέλσον.

Ο 32χρονος παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπροτσένι και στη συνέχεια πέρασε από τις Σκόντο (2001-03), Ανβιλ Βλότσλαβεκ (2003-04), Βέντσιπλς (2004-06), Λιέτουβος Ρίτας (2006-07), Νάπολι (2007-08), Μπιλμπάο (2008-12), Λιέτουβος Ρίτας (2012-13), ενώ πέρσι έπαιζε στην Αστάνα.

Mε την ομάδα του Καζακστάν έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Επαιξε 19 ματς στην VTB League και είχε μ.ό. 10,5π. με 87,8% στις βολές, 56,7% στα δίποντα και 42,2% στα τρίποντα, 1,8 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ. Το καλύτερό του παιχνίδι στη διοργάνωση το έκανε κόντρα στη Χίμκι στις 8 Φεβρουαρίου του 2014 όταν είχε απολογισμό 21π., 4ριμπ., 1ασ.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, καθώς σε χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκαν οι Μποχωρίδης (ένιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι) και Διαμαντάκος (ενοχλήσεις στη μέση), ενώ απόντες ήταν και πάλι οι Μαυροκεφαλίδης, Νέλσον, Φώτσης (συνεχίζουν τις θεραπείες).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook