Πρόωρο φινάλε στο κύπελλο για τον ΟΦΗ

Την ήττα με 66-78 γνώρισε από τον Εθνικό στο ΒΑΚ ο ΟΦΗ και αποχαιρέτησε πρόωρα τον θεσμό του κυπέλλου. Δεν ξέχασαν τον φίλο του Εθνικό οι φίλοι του ΟΦΗ που έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης.

Οι οργανωμένοι φίλοι του ΟΦΗ κρέμασαν ένα πανό που έγραφε “ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΞΑΝΑ” θέλοντας να στείλουν το μήνυμα συμπαράστασης τους στον φίλαθλο του Εθνικού που δίνει μάχη για την ζωή του μετά τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής που συνέβησαν στο γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με “ζεστούς” τους Κιτσούλη και Λιανό προηγήθηκε με 10-4 στα πρώτα 4,5 λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με “νταμπλ σκορ” 3 και 30΄΄ (16-8)  πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με λύσεις έξω από τα 6,75, ο Εθνικός μείωσε σε 16-14, 1 και 29΄΄ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να προηγείται με 20-17.

Με ένα σερί 0-4 ο Εθνικός προηγήθηκε και πρώτη φορά στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου με 20-21. Ο ΟΦΗ απάντησε με ένα σερί 6-0 και προηγήθηκε με 26-21, όμως με ένα νέο σερί ο Εθνικός πήρε εκ νέου το προβάδισμα και προηγήθηκε με 26-27 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο ΟΦΗ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 30-29, 2 λεπτά πριν οι 2 ομάδες μεταβούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ένα μπλακ άουτ ομως στο τελευταίο δίλεπτο από πλευράς των παικτών του Φώτη Τακιανού επέτρεψε στον Εθνικό να προηγηθεί με 31-36 στο ημίχρονο.

Ο Εθνικός μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε προβάδισμα 7 πόντων καθώς προηγήθηκε με 33-40.  Ο ΟΦΗ βρήκε λύσεις στην συνέχεια και με μπροστάρηδες τους Λιανό και Κιτσούλη και με ένα σερί 8-2 μείωσε στον πόντο (41-42) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Οι “κυανόλευκοι” όμως πήραν και πάλι τα ηνία στην συνέχεια και μάλιστα έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (42-51).

O OΦΗ μετά απο ώρα έριξε την διαφορά κάτω από διψήφια νούμερα (55-64), όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Εθνικός ξαναπήρε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων. Με ένα μικρό σερί ο ΟΦΗ μείωσε σε 62-69, 3,5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Ένα τρίποντο όμως από πλευράς Εθνικού, 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι πήγε την διαφορά στους 10 για τον Εθνικό και έβαλε φρένο στα όποια όνειρα του ΟΦΗ για πρόκριση. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας με 66-78.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook