Πρεμιέρα στο Μουντομπάσκετ με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει την Σενεγάλη

Η μεγάλη ώρα έφτασε και η Εθνική που ρίχνεται στη μάχη του Μουντομπάσκετ με βλέψεις και θέλει τη νίκη απέναντι στην Σενεγάλη.

Αναμονή τέλος. Μετά από ενάμιση μήνα προετοιμασίας, ήρθε η ώρα για δράση για την Εθνική, που ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με πίστη στις δυνατότητές της να μας εκπλήξει φέτος-για αλλαγή-ευχάριστα μετά από διαδοχικές δυσάρεστες εκπλήξεις στα μεγάλα ραντεβού των τελευταίων ετών.


Αντίπαλος απόψε (21:00, ΑΝΤ1,) η Σενεγάλη. Το όνομά της δεν γεμίζει το μάτι. Άλλωστε είναι μόλις 41η στο ranking της FIBA και συμμετέχει για τέταρτη φορά σε Μουντομπάσκετ έχοντας μόλις δύο νίκες, κι αυτές σε αγώνες κατάταξης (ποτέ σε φάση ομίλων, όπου έχουν 0/11).

Το μάτι το… παραγεμίζουν όμως οι πελώριοι και απίστευτα αθλητικοί παίκτες της, μερικοί εκ των οποίων διαθέτουν και ταλέντο. Πρώτος και καλύτερος ο Γκόργκι Ντιένγκ, σέντερ των Τίμπεργουλβς και… συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα ρούκι του ΝΒΑ την περασμένη σεζόν. Και όχι μόνον… Υπάρχει ο Μουχάμαντ Φαγέ, που θα συνεχίσει για τρίτο στη σειρά χρόνο στην Α1 έχοντας υπογράψει στο Ρέθυμνο μετά τον Ίκαρο και τον Πανελευσινιακό, καθώς και παίκτες από κολέγια των ΗΠΑ ή γαλλικές ομάδες και μοναδική «ηχηρή» απουσία για τον κόουτς Σεΐκ Σαρ αυτή του Μουχάμεντ Σενέ της Αντίμπ.

Αν αυτά δεν αρκούν για να πειστεί κανείς για την επικινδυνότητα της τριταθλήτριας Αφρικής, ας λάβει υπόψη και τα ακόλουθα: η Εθνική ήταν στην ίδια θέση του ακλόνητου φαβορί στα προημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά το 2012 αλλά έχασε από την προερχόμενη από την ίδια σχολή Νιγηρία (που σημειωτέον αποκλείστηκε από τη Σενεγάλη στα προημιτελικά του Παναφρικανικού Πρωταθλήματος του 2013), ενώ ως… υπηρεσία αφύπνισης μπορεί να λειτουργήσει και η περσινή ήττα από τη Φινλανδία που πρακτικά «κατέστρεψε» την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Οπότε καλύτερα ας αφήσουμε στην άκρη τον τίτλο του φαβορί κι ας αρκεστούμε στο να παρουσιαστούμε σοβαροί…

Αγωνιστικά, η Εθνική θα παραταχθεί πάνοπλη, μιας και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα και θα είναι διαθέσιμος. Ο Φώτης Κατσικάρης έχει δουλέψει με τους παίκτες του πολύ στην αντιμετώπιση της ζώνης με έναν σέντερ στο κέντρο της, άμυνα που συνηθίζει να εφαρμόζει η Σενεγάλη. Σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας αποτέλεσε επίσης το αμυντικό ριμπάουντ και το τρανζίσιον, που «απειλούνται» από μία τόσο αθλητική αντίπαλο.

Παρεμπιπτόντως, Ελλάδα και Σενεγάλη συναντώνται για δεύτερη φορά σε Μουντομπάσκετ. Στο πρώτο τους ραντεβού, στις 31 Ιουλίου του 1998 στην Αθήνα, η Εθνική είχε επικρατήσει 68-57 με τους Παπανικολάου, Σιγάλα και Κορωνιό να έχουν από 11 πόντους.

Για τον όμιλο της ελληνικής ομάδας θα προηγηθούν οι αγώνες Κροατία-Φιλιππίνες (13:30) και Αργεντινή-Πουέρτο Ρίκο (18:30).

Πηγή:sportfm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook