Φώτσης: “O Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει καλύτερα”

Και δήλωσε χαρούμενος που ευστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο στο 4ο ματς με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Αντώνης Φώτσης πέτυχε ένα τεράστιο σε σημασία σουτ στα 40” πριν το τέλος της παράτασης και ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό σε 71-71, δίνοντας του πνοή σε ένα σημείο που έδειχνε να έχει κολλήσει επιθετικά.

Μιλώντας στο Euroleague Greece ο 33χρονος φόργουορντ ξεκαθαρίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη το βράδυ της Παρασκευής στη Μόσχα.

“Σίγουρα ήταν δύσκολος αγώνας. Φτάσαμε στο τέλος, κρίθηκε στον πόντο ο αγώνας και κάθε σουτ μέτραγε. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να νικήσει. Συνεχίζουμε για τον πέμπτο αγώνα”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα άσου.

Συνεχίζοντας, ο Αντώνης Φώτσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά με 9 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά και στο τέλος κινδύνευσε:

“Έχουμε κάνει αυτό το λάθος και στο παρελθόν. Έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για 37-38 λεπτά και ξαφνικά στα τελευταία 1 ή 2 χαλαρώνουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό με μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ το πληρώνεις όπως έγινε και σήμερα και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί όπου ευτυχώς κερδίσαμε. Στον επόμενο αγώνα ελπίζουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα”.

“Δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κανέναν. Πρώτα απ’ όλα παίζουμε για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και θα είναι κρίμα να πάει χαμένη μία τέτοια ευκαιρία”, σχολιάζει ο έμπειρος φόργουορντ ο οποίος συνεχίζει απαντώντας τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα:

“Δύο-τρία πράγματα είναι που πρέπει να διαχειριστούμε στο τέλος. Μερικές λεπτομέρειες μόνο. Να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι κι όλα θα πάνε καλά”.

Όσον αφορά τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ο Αντώνης Φώτσης εξήρε την βοήθεια του σε κάθε παιχνίδι: “Ο κόσμος σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας βοηθάει πάρα πολύ και μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια και ουσιαστικά παίζουμε και γι’ αυτόν. Ο κόσμος βλέπει την παρουσία μας στο γήπεδο και ξέρει ότι θα τα δώσουμε όλα για να βγει κάτι καλό”.

“Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”

Για μία ακόμα φορά η άμυνα έδωσε σημαντικές ανάσες στον Παναθηναϊκό, όταν δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Για τον Αντώνη Φώτση, οι “πράσινοι” έχουν περιθώρια βελτίωσης επιθετικά.

“Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει σκληρά στην άμυνα και βρίσκουμε ρυθμό μέσα από αυτή. Όπως και σήμερα παίξαμε καλά. Στην επίθεση προσπαθούμε να βελτιωθούμε γιατί σίγουρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης”, σχολίασε ο 33χρονος για να συμπληρώσει σχετικά με το Game 5 της σειράς με την ΤΣΣΚΑ:

“Πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε στα 3 από τα 4 παιχνίδια, όχι σ’ αυτό που χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ το παιχνίδι γιατί ακόμα κι όταν βρεθήκαμε με 10-15 πόντους το γυρίσαμε και πιστεύω ότι αν τα δώσουμε όλα θα πάνε όλα καλά”.

“Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε”

Ο Παναθηναϊκός παίζει για μία ακόμα σεζόν με φόντο το Final-4 και φυσικά δεν τον απασχολούν όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από τους αμφισβητίες του. Στο ίδιο μοτίβο ο Αντώνης Φώτσης τονίζει ότι στόχος είναι η ομάδα του να προκριθεί και όχι να δώσει απαντήσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook