Ρωμανίδης: “Ήταν ευλογία για όλους μας που τον είχαμε συμπαίκτη”

Για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη και τον αγώνα που έγινε προς τιμήν του, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο πρώην συμπαίκτης και συγκάτοικός του Μιχάλης Ρωμανίδης.

Η τιμή στον τεράστιο Νίκο Γκάλη για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό μπορεί να άργησε για αρκετά χρόνια όμως έγινε και ήταν συγκινητική.

Ήταν μία αξέχαστη βραδιά για όσους την βίωσαν στο πρώην Αλεξάνδρειο, και νυν “Νick Galis Hall”, και έγινε έτσι όπως αρμόζει να γίνεται σε κάθε μεγάλη μορφή που τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης για το έργο της.

Ένας από τους καλύτερους φίλους του Θρυλικού Γκάλη, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλη Θέμελη για τα όσα έζησε την Τρίτη το βράδυ στην Θεσσαλονική στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην συμπαίκτη και συγκάτοικό του στις αποστολές του Αρη και της Εθνικής μας ομάδας.

Επίσης αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του ΑΓΟΡ, όπου είναι συνεργάτης, αλλά και την πρώην ομάδα του τον ΟΦΗ.

  •    Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Ρωμανίδης:

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη

“Ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη. Για όλους μας, αλλά κυριώς για τον ίδιο, ήταν μία συγκινητική βραδιά. Οι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι έδωσαν το παρών και η ατμόσφαιρα στο Κλειστό ήταν εκπληκτική. Θα μείνει αξέχαστη στον Νίκο και σε όλους μας. Άργησε αλλά σημασία έχει οτι έγινε ακόμα και αν πέρασαν τόσα χρόνια”.

Για την προσφορά του Νίκου Γκάλη

“Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. Έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλων και πολλά παιδιά ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ λόγω Γκάλη. Κάθε φορά που έπαιζε ο Αρης και η Εθνική Ελλάδος όλοι είμασταν ενωμένοι”.

Για το πως βίωσε ο ίδιος την εκδήλωση

“Η βραδιά αυτή άξιζε. Μαζευτήκαμε όλη η ομάδα του ’80 και αποθεωθήκαμε ξανά όπως και τότε. Θυμηθήκαμε τα παλιά. Περάσαμε μεγάλες στιγμές στον Αρη και την Εθνική, πήραμε τόσα κύπελλα, ήταν μία χρυσή δεκαετία γεμάτη μαγικές στιγμές”.

Για την σχέση του με τον Νίκο Γκάλη

“Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Τον ξέρω καλύτερα από όλους. 8 χρόνια πάντα μαζί σε όλες τις αποστολές. Όλοι νόμιζαν οτι είναι απόμακρος αλλά δεν είναι έτσι. Είναι κλειστός μόνο όσον αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και πάντα ήταν κοντά μας. Μας βοήθησε όλους πάρα πολύ και είναι 100 % επαγγελματίας. Ήταν ευλογία για όλους μας που τον είχαμε συμπαίκτη και έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Είναι όμως ένας καλός άνθρωπος. Αγαπάει τα παιδιά. Γίναμε όλοι επαγγελματίας εξ΄αιτίας του”.

Για το τι του είπε όταν τον συνάντησε στο παρκέ του “Nick Galis Hall” την περασμένη Τρίτη

“Τον αγκάλιασα γιατί είχα να τον δω καιρό αν και έχουμε συχνή επικοινωνία. Του είπα: “Που΄σαι.. δωμάτιο!Πάμε να παίξουμε κάνα τάβλι”; Και αυτός γέλασε. Ήταν πάντως βουρκωμένος όλο το βράδυ. Συγκινήθηκε πάρα πολύ”.

Για τον ΟΦΗ όπου είχε εργαστεί στο παρελθόν

“Έχω κρατήσει επαφή κυρίως με άτομα της οικογένειας Ξημέρη. Δεν ξεχνάω οτι μαζί ανεβήκαμε στην Β΄κατηγορία. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από όλους. Είναι κατόρθωμα που έμεινε φέτος στην Α2. Ο ΟΦΗ είναι μέγεθος και ένας ιστορικός σύλλογος που αξίζει να είναι ψηλά”.

Για την ομάδα όπου συνεργάζεται τώρα, τον ΑΓΟΡεθύμνου

“Ο ΑΓΟΡ με την φετινή του πορεία απέδειξε οτι αξίζει να είναι στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Δείχνει οτι έχει συνέχεια και εκπροσωπεί επάξια την Κρήτη στην Α1. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και τρέχουν καθημερινά για να λειτουργούν όλα ρολόϊ. Είναι ένα υγιές οικονομικά σωματείο και υπάρχει ένα πλάνο όπου τηρείται. Παράλληλα έχει και μεγάλο κοινωνικό έργο σε δύκολες εποχές”.

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα του Ρεθύμνου και την πορεία της

“Εργάζομαι στην ομάδα από την Αθήνα. Τρέχω όλα τα θέματα της εκεί, πηγαίνω στον ΕΣΑΚΕ και όποτε μπορώ κατεβαίνω και στο Ρέθυμνο και βλέπω ματς της ομάδας. Τώρα έχουμε τα ματς των πλεϊ οφ με τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να πάμε καλά, να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη που θα μας δώσει την δυνατότητα να περάσουμε στην τετράδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να προχωρήσουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook