Σημείο-καρμανιόλα στον ΒΟΑΚ

Επανερχόμαστε λίγο με το θέμα των δρόμων και ειδικά με εκείνο του ΒΟΑΚ,απ’όπου περνούν χιλιάδες ξένοι επισκέπτες του νησιού κάθε καλοκαίρι,χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τις “ιδιαιτερότητες” του. Μιλάμε για σημεία του δρόμου που θα μπορούσαν να διορθωθούν με ελάχιστο κόστος. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Στην φωτογραφία είναι η έξοδος του ΒΟΑΚ για την Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.
Στο σημείο αυτό ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ότι σε έναν απλό δρόμο μέσα στην πόλη,έχουμε το απίστευτο μερικές γραμμές ζωγραφισμένες στην άσφαλτο να …εμποδίζουν τους οδηγούς από το να κάνουν το μοιραίο λάθος.

Συγκεκριμένα από τις τρεις λωρίδες του δρόμου,η δεξιά είναι για να στρίψει κάποιος και να βγει προς την ΒιΠΕ,ενώ οι άλλες δύο για όσους συνεχίζουν στον ΒΟΑΚ με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο.
Στο σημείο αυτό όπως είναι φυσικό και λίγα μέτρα πιο κάτω έχουμε την είσοδο στον  “αυτοκινητόδρομο” για τα οχήματα που μπαίνουν από τη Βιομηχανική Περιοχή.

Έτσι και γίνει λοιπόν το λάθος και αυτός που κανονικά θα έπρεπε να στρίψει δεξιά,συνεχίσει ίσια ,ενώ την ίδια στιγμή μπαίνει κάποιο άλλο όχημα στον ΒΟΑΚ τότε το ατύχημα ή και το δυστύχημα ακόμη θα είναι σχεδόν σίγουρο.

Πουθενά στους κανονικούς αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία.
Το σημείο που εδώ έχουμε τις άσπρες γραμμές παντού είναι καλυμμένο.Έτσι και πάρεις δηλαδή τη δεξιά λωρίδα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στρίψεις δεξιά και να βγεις από τον αυτοκινητόδρομο.
Δε σου δίνεται δηλαδή καν η δυνατότητα να κάνεις λάθος και να συνεχίσεις ίσια.
Γιατί ίσια θα βρεις τον άτυχο που θα μπαίνει στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και το πιο πιθανό είναι να σκοτωθείτε.

Την περίοδο του καλοκαιριού βλέπω συνέχεια περιστατικά οχημάτων που συνεχίζουν κανονικά πάνω από το κομμάτι με την λευκή διαγράμμιση.
Απ’ότι παρατηρώ πρόκειται για τουρίστες ή οδηγούς που δεν είναι από το Ηράκλειο και λόγω άγνοιας προφανώς παίρνουν το δεξί ρεύμα για να βγουν αεροδρόμιο.Όταν λοιπόν καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν είναι η σωστή έξοδος,συνεχίζουν ίσια πατώντας τις άσπρες γραμμές και μπαίνοντας στη λωρίδα που είναι αποκλειστικά και μόνο για τα οχήματα που εισέρχονται στον ΒΟΑΚ.

Δεν ξέρω σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να δει το θέμα αυτό.
Δε μιλάμε για μια ακριβή παρέμβαση,ούτε για καινούργιο δρόμο.
Μικρές παρεμβάσεις χρειάζονται,να μπει κάτι εκεί που είναι οι γραμμές έτσι ώστε τα αυτοκίνητα που παίρνουν τη δεξιά λωρίδα να αναγκάζονται να στρίβουν προς την έξοδο.
Είσοδος και έξοδος δηλαδή της Εθνικής Οδού να μη συναντιούνται επ’ουδενί λόγω.
Το λάθος μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε,την οποιαδήποτε στιγμή.
Το θέμα είναι ο δρόμος να μη σε αφήνει να κάνεις λάθος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook