Διαδρομή – ΜΑΓΕΙΑ αλλά με κίνδυνο για κατάγμα

Είναι ευλογία για το Ηράκλειο να δίνει την δυνατότητα στον Ηρακλειώτη να πάει στον Κούλε και να περπατήσει. Αλλά αυτή η ευλογία μετατράπεται σε κατάρα λόγω της εγκατάλειψης που υπάρχει από όλους τους φορείς.

Είμαι στα 34 πλέον και συγκαταλέγομαι μεταξύ των Ηρακλειωτών που έχουν περπατήσει και εκείνοι στον Κούλε. Δεν το κάνω συχνά, για να είμαι ειλικρινής, αλλά όποτε το κάνω το ευχαριστιέμαι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καλοκαίρι η συγκεκριμένη διαδρομή βουλιάζει από κόσμο που δημιουργεί τόσο συνωστισμό που δεν μπορείς καλά – καλά να περπατήσεις.

Ο Ηρακλειώτης την αγαπάει την πόλη του παρά τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες υποδομές που εκείνη του προσφέρει. Ούτως ή άλλως, όλα αυτά είναι υποκειμενικά και ο καθένας έχει την δική του γνώμη. Την πόλη που ζούμε δεν μπορούμε να την κοιτάξουμε αντικειμενικά. Είναι αυτή που ζούμε. Με τα καλά της και τα κακά της. Έτσι και η διαδρομή στον Κούλε, παρότι είναι μαγευτική και εκεί έχουν περπατήσει εκατομμύρια κόσμος, είτε ντόπιοι – είτε τουρίστες, είναι και εκείνη που σε απογοητεύει.

Παρότι το Ηράκλειο θεωρείται σύγχρονη πόλη, τόσα χρόνια βλέπω τις ίδιες και τις ίδιες τουαλέτες. Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν μόλις δύο σε αυτήν την διαδρομή και οι οποίες βέβαια είναι απαγορευτικές για χρήση. Όμως είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος που κάνει την συγκεκριμένη διδρομή σε καθημερινή βάση και να μην υπάρχουν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής;

Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος, όμως όταν ζει στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας πρέπει να έχεις και απαιτήσεις ως πολίτης της. Δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη για την συντήρηση του δρόμου, εάν είναι του ΟΛΗ ή κάποιων άλλων φορέων και βέβαια δεν θα το παίξω ειδήμονας. Όμως, με προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια, όλα μένουν ίδια.

Δυστυχώς, όλη η κατάσταση, είναι εικόνα εγκατάλειψης για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης που την επιλέγουν μικροί, μεγάλοι, οικογένειες ολόκληρες που κάνουν εκεί την βόλτα τους. Παρότι, είναι μια διαδρομή που μπορεί να γίνει η πρώτη τουριστική βιτρίνα του Ηρακλείου, δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή στην εικόνα της – όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι. Και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πολύ περισσότερο, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει μια στοιχειώδη ασφαλτόστρωση που τουλάχιστον θα εξαλείψει τον κίνδυνο… κατάγματος με τις λακκούβες να είναι διάσπαρτες κατά μήκος της διαδρομής.

πηγή – φώτο: kritipoleiskaixoria.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook