Superleague 2018/19: Η πορεία των ομάδων μέχρι στιγμής

Με το 1/3 του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ να έχει ολοκληρωθεί, θα εξετάσουμε την πορεία κάποιων ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας που είτε βελτιώθηκαν είτε αποτέλεσαν την έκπληξη της φετινής σεζόν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από πάνω προς τα κάτω. Στην κορυφή της βαθμολογίας από την αρχή της χρονιάς, βρίσκεται αήττητος ο ΠΑΟΚ έχοντας σημειώσει ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος. Η ομάδα του Λουτσέσκου έπειτα από 14 αγωνιστικές έχει σημειώσει 13 νίκες και μια ισοπαλία. Από την αρχή της σεζόν, ο Δικέφαλος φάνηκε αποφασισμένος να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα έπειτα από 34 χρόνια παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον φετινό ΠΑΟΚ, η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν τα πάει εξίσου καλά. Με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, πίσω από τον Ολυμπιακό – που δείχνει να ξαναβρίσκει τη φόρμα του – και από τον Ατρόμητο Αθηνών, ενώ σε απόσταση αναπνοής την ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στην 5η θέση με δυο βαθμούς λιγότερους.

Ωστόσο, οι δύο ομάδες που φέτος έκαναν την έκπληξη με την εξαιρετική πορεία που έχουν διαγράψει μέχρι στιγμής είναι ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Περιστερίου παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είναι υγιής οικονομικά και έχει για προπονητή τον Αυστριακό Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος πέρσι χαρακτηρίστηκε «προπονητής της χρονιάς. Με μόλις 10 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και 2 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ο Ατρόμητος «κλείνει το μάτι» ως το αουτσάιντερ της φετινής Σούπερ Λιγκ, έχοντας μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του χαρακτήρισε τον Ατρόμητο «όαση στην έρημο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη μεριά, μετά τη δυσάρεστη πορεία που διέγραψε στο περσινό πρωτάθλημα, ανανεώθηκε αποκτώντας «νέο αίμα» και δείχνει πιο μάχιμος από ποτέ. Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται το τριφύλλι, έχοντας σημειώσει 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, ενώ φλερτάρει έντονα την τέταρτη και τρίτη θέση που θα του δώσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Για το προγραμματισμένο ματς των πρασίνων με τον Παναιτωλικό, οι αποδόσεις της Sportingbet για τη 15η αγωνιστική της Superleague 2018/19 βλέπουν νίκη του Παναθηναϊκού. Οι «πιτσιρικάδες» του Γιώργου Δώνη δίνουν μαθήματα πάθους και παίζουν ίσως την καλύτερη επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Και για του λόγου το αληθές, έχουν μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον αήττητο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με υποβιβασμό κινδυνεύουν οι ουραγοί του φετινού πρωταθλήματος Λαμία, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης που βρίσκονται στην 14η, 15η και 16η θέση αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πάνω και συγκεκριμένα στη 13η θέση, είναι ο ΟΦΗ που απ’ ότι φαίνεται θα χρειαστεί να παίξει πλέι-οφ προκειμένου να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook